Veelgestelde vragen en antwoorden

Wanneer is een kindje ‘newborn’

Van 0 dagen tot ongeveer 6 weken. Intussen heb ik zo veel ervaring met het fotograferen van jonge baby’tjes dat ik de newborn-periode heb bijgesteld van 3 naar 6 weken. Na 3 weken zijn wel enkele poses niet meer mogelijk en wordt het soms moeilijker voor kindjes om lekker door te slapen tijdens een fotosessie. Dat is geen enkel probleem, want ook de wakkere foto’s van nieuwsgierig rondkijkende oogjes zijn prachtig. Ik zorg wel dat je kindje zich prettig voelt.

Kan ik de foto’s gebruiken voor een geboortekaartje?

Natuurlijk! Laat me vantevoren even weten dat dat de bedoeling is. Ik zorg dan dat je op de dag van de shoot per mail al minimaal 3 foto’s krijgt die je voor het kaartje kunt gebruiken.

Hoe lang duurt een newborn-foto-sessie?

Reken erop dat je snel twee uur bezig bent. Er is altijd een pauze tussendoor met een drankje.

Hoe zit het met oudere broertjes/zusjes?

Die zijn van harte welkom, maar een hele newborn-shoot uitzitten is veeeeel te saai voor grotere kinderen. Daarom adviseer ik om broertje(s) en/of zusje(s) wel mee te nemen, dan beginnen we met hen en na ca. een half uur brengt iemand ze weer weg (of haalt iemand ze op). Zo blijft het voor iedereen leuk en krijgt je newborn ook even de onverdeelde aandacht.
Als je denkt dat ze het wel vol kunnen houden: neem wat mee om ze te vermaken (iPad?). Ik heb hier een leen-iPad, met kinderkoptelefoon.

Hoe krijg je de foto-bestanden?

Je krijgt de foto’s als hoge resolutie .jpg’s. Dit is een bestandsformaat waar je overal mee terecht kunt. Je krijgt de bestanden op een USB-stick. Dit is bij de prijs inbegrepen. De USB-stick is niet beveiligd. Je kunt de foto’s dus kopiëren naar je harde schijf of naar een andere USB-stick. Er staat op de hoge resolutie-foto’s ook géén watermerkje.

Hoe lang duurt het na de foto-shoot voordat ik de foto-bestanden in huis heb?

Ongeveer 2 weken. Je krijgt de foto-bestanden op een USB-stick toegestuurd. Als je een foto voor het geboortekaartje wilt gebruiken krijg je de dag van de shoot al een preview waar je uit kunt kiezen. Zo kunnen de kaartjes de dag na de shoot al de deur uit.

Kun je ECHT de foto’s die je krijgt overal af laten drukken?

Ja. Dat is de manier waarop ik werk. Je krijgt alle foto’s uit het pakket afdrukklaar op hoge resolutie op USB-stick. Je mag helemaal zelf weten hoe vaak en waar je de foto’s af laat drukken. Ik heb echter wel adviezen voor je, waar je de mooiste afdrukken krijgt.

Tot welk formaat kunnen de foto’s worden afgedrukt?

Ik fotografeer met een professionele camera met 22 megapixels. Daarmee kun je makkelijk tot poster-formaat afdrukken laten maken, die nog haarscherp zijn. Ook groter kan, bijvoorbeeld als fotobehang.

Kan ik voorbeelden zien van afdrukken?

Jazeker, bij mij in de studio kun je overal voorbeelden van zien – afdrukken op canvas, glas(perspex), hout en aluminium. Zo heb je een indruk van het effect en de kwaliteit.

Op welke termijn kan ik een afspraak maken?

Als je je niet vooringeschreven hebt hangt het een beetje van de drukte af. Je moet dan echt geluk hebben wil ik een plekje vrij hebben op korte termijn. Wil je verzekerd zijn van een plekje, schrijf je dan tijdens de zwangerschap al in. Klik hier.

Als ik foto’s bij jou laat maken, komen die dan ook in je foto-album op de website te staan?

Uiteraard niet zomaar. Na afloop van de foto-shoot vraag ik daar schriftelijk toestemming voor. Als je het niet wilt is dat geen enkel probleem. Dan respecteer ik je privacy en ben jij de enige die de foto’s te zien krijgt.

Staat jouw vraag er niet bij?

Mail hem dan naar info@baby-fotograaf.nl. Je krijgt altijd en snel antwoord.

geboortekaartjesonszelf